Funfacts!

Postet av Adam og Eva Jessheim den 23. Jul 2015

Vi får til daglig mange forskjellig spørsmål angående yrket vårt, enten det er om håret, produkter, verktøy, hjemmebehandling, osv. Nå har vi kommet med noen funfacts og tips som kanskje vil svare spørsmålene noen grubler på.
Et spørsmål vi får ofte er om man skal bruke hårkur etter balsamering.
For at håret skal ta til seg proteiner, fuktighet og næring er vi nødt til å åpne skjellaget i håret vårt. Det er dette shampoen vår gjør ved siden av å gjøre det rent, deretter kan man bruke hårkur. For best utnytte av kuren, la den sitte i 10-15 minutter, og avslutt med balsam.


Når du vasker håret kan du gjerne vaske det i lunket vann. Hvis man bruker alt for varmt vann kan håret ta skade og bli tørt, talgproduksjonen i hodebunnen blir stimulert og man får fortere fett hår. Et lite tips er å kjapt avslutte med så kjølig vann som du klarer, for da lukker skjellaget seg og håret får mer spenst og glans.


Det er mange som kanskje låner diverse produkter fra kompiser/venninner, og kanskje ikke føler at produktet gjør samme nytte. Det er fordi vi alle har forskjellige hårtyper, så man må passe på å bruke produkter som er til ditt type hår. Husk også at hårets behov forandrer seg av kjemiske behandlinger og med årstidene, så hvilke pleieprodukter du trenger kan variereI løpet av en dag mister man gjennomsnittlig 100 hårstrå, så det er ingen grunn til panikk da det sitter igjen hår i hårbørsten. Føler du at du mister mer hår enn normalt kan du ta kontakt med frisøren din slik at du kan få hjelp og veiledning.


Hvorfor kjøpe profesjonelle produkter kontra dagligvare produkter?
Profesjonelle produkter og dagligvare produkter kan ofte inneholde lignende ingredienser men da i forskjellige mengder og kvalitet.Profesjonelle produkter er som regel mer konsentrerte og inneholder mildere, dyrere og bedre virkestoffer, mens dagligvare produkter inneholder ofte mer vann og sterkere virkestoffer. Og sist men ikke minst får en veiledning og råd når en kjøper profesjonelle produkter i en frisørsalong.
Når en masserer hodebunnen sørger du for å fjerne sebum og håret oppleves renere. Det stimulerer også blodsirkulasjonen som førerer til en sunnere og mer vitalisert hodebunn og dermed hår. Masser rolig og vær lett på hånden slik at du ikke skaper unødvendige floker som vil være vanskelige å gre ut.


Ikke vær redd for å spørre frisøren din hvis det er noe du lurer på!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc