Tobias Sammet

Postet av Adam og Eva Jessheim den 29. Okt 2014




Tobias Sammet er en tysk singer/songwriter med mange jern i ilden innen musikk. Han var med på å starte opp power metal-bandet Edguy i 1992, da han og noen venner ville få heavy metal tilbake på kartet, etter at sjangeren dabbet av på nittitallet. Bandet har nå spilt verden rundt og vært på de fleste festivaler som er, og har toppet flere hitlister i mange år. De er kjent for å være lite selvhøytidlige, og liker å ha det morro med musikken, istedenfor å gjøre det altfor mørkt og dystert.



Tobias er en veldig kreativ type og i 1999 startet han opp et symfonisk metal-prosjekt, Avantasia, som han jobbet med utenom Edguy. Her samlet han sammen mange kjente artister fra Kiss, Scorpions, Helloween, Judas Priest, Kamelot og mange flere. Avantasia startet opp med to planlagte album som omhandler en historie. Prosjektet var ferdig i 2002, og en stund hørte man ikke mer fra den kanten. I 2006 kom det rykter om flere album, som ble bekreftet at skulle komme i 2008. Tobias hadde ikke klart å bare la det bli med de to første albumene og har siden den gang kommet jevnlig med flere album, det siste hittil kom i fjor.
Avantasia, i motsetning til Edguy, har en mer mørk, dyp tone ved seg, da albumene forteller ganske dystre fortellinger, noe som viser at Tobias har flere sider ved seg når han skaper musikk.



Tobias har også vært innom forskjellige hårfrisyrer. Han hadde en stund ganske langt hår, men etter han begynte å bli lei all pleien som fulgte med det å ha et langt hår, bestemte han seg for ha en mer praktisk frisyre, som ikke er veldig kort, men fortsatt har litt lengde.




//Renee

1 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.