Veronica Maggios "lob"

Postet av Adam og Eva Jessheim den 5. Nov 2014Bob, eller hel form på fagspråket, er en frisyre som hadde sitt opphav i 1890-tallet. Før den tid pleide kvinner som regel kun å ha langt hår. Unge jenter, skuespillerinner og mer moteriktige kvinner eksperimenterte og skaffet seg kortere hår.

En bob kan komme i mange forskjellige varianter - klipt kort til kjeven for en gammel klassisk bob, eller til skuldrene, sånn som Sveriges popyndling og norgesaktuelle Veronica Maggio bærer den.

Før vi tar en titt på hennes lob kommer litt av bobens historie!

Den franske skuespillerinnen Polaire ble beskrevet som å ha "sjokkerende kort og mørkt hår", noe som på 1890-tallet ikke var veldig respektert, helt til det ble sett på som upraktisk for kvinner å ha langt hår når de skulle delta i krigsarbeid under første verdenskrig.Filmindustrien og skuespillerinnen er hovedgrunnen til at boben fikk stor popularitet på 1920-tallet. Til tross for økende popularitet var det fortsatt sett på som sjokkerende at kvinnene valgte å la lokkene falle. Den eldre generasjonen var vant med å se store, Edwardianske krøller. Dette var også den tidens frisørers ekspertise, og de var ikke raske nok til å få med seg bobtrenden før det sto lange køer med jenter som ville klippe håret.

Som ild i tørt gress spredde trenden seg over hele verden. I tråd med at kvinners rettigheter ble mer likestilt med menn valgte mange kvinner og klippe seg kortere som et tegn på modernitet og for å løsrive seg fra tradisjonelle roller.

Mye har skjedd med boben siden 1920-tallet. Fåtall klipper den like kort som til kjeven eller over ørene. Lengder som når over skuldrene eller litt over er noe vi ser mye av denne høsten.Veronica Maggio har siden gjennombruddet i 2006 hatt mange varianter av en lang bob.

Trenden med mye tekstur og volum henger også igjen fra sommeren. Istedenfor å bevare de skarpe linjen som blir klipt, kan man gå inn med saksen og "pointe" i den for å få litt mykere uttrykk. Ved å klippe håret opp blir det også smalet fint inn, og det blir litt mer bevegelse og tekstur.Lugg er også noe som har fulgt boben helt siden dens opphav, som også har blitt mye modernisert siden, med for eksempel tung sidelugg for å få klippen litt mer typete.De fleste jenter er også veldig opptatt av å ha lengde på håret for å kunne få håret opp i strikk, og med en lob er dette fult mulig! Istedenfor lange, tunge hestehaler blir en lob litt mer fresh og moderne når den settes opp i en litt rufsete dott.

How to get the look, you say?

For å få mye bevegelse og tekstur i håret om man ikke har det naturlig kan en god saltvannsspray gjøre mye, for eksempel Fashion Waves fra Redken, eller Sea-Kissed Texturizer fra Pureology for de med farget hår.For å få frem bølgene i håret er alt du trenger å gjøre å spraye i en av disse to i litt fuktig hår, og la håret tørke i en flette. Superenkelt, og det ser fresht ut!

// Erlend

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc