Sindre Moen

Sindre Moen

Frisør

Geisha

Postet av Sindre Moen den 12. Mar 2013

Geisha er tradisjonelle japanske kunsttnere og underholdere. Geisha var vanlige i det 18. og 19. århundre, og de finnes fortsatt men i ett stadig minde antall enn før. En Geisha er ikke prostituert , som mange i den vestlige verden trodde, men de var en del av kultureliten. De ansees som kunstnere og bruker mange år på å lære seg synge, spille og danse.

En jente brukte ofte 6 år på å bli en Geisha, det er omtrent like lang tid som det tar for å bli doktor. En Geisha er en profesjonell vertinne som underholder gjestene sine med alt de har lært seg. En geisha arbeider med å underholde gjester i meget dyre tehus. En geisha er en meget dyr affære, og et geisha-selskap kan fort koste flere tusen kroner. En suksessfull geisha må demonstrere skjønnhet, verdighet, kunstnerisk talent, sjarme og en suveren etikette

Maikoer og unge geishaer er sminkelt helt hvite i ansiktet og med de karakteristiske røde leppene og den sorte og røde øyensminken. De begynner med å gni inn et lag med voks på huden. Så blander de et hvit pudder med vann, som de påfører over hele ansiktet, i nakken og i utringningen. Øyenbrynene blir malt i halvmåneform i svart og litt rødt. Før ble det alltid brukt kull, men det er ikke tilfelle i dag. Så sminker de øynene med rødt og sort. Leppenes utseende forandres under utdannelsens gang. I begynnelsen males bare midten av underleppen fordi små lepper ble ansett som veldig attraktivt. En geisha vil alltid ha en stripe med hud synlig langs hele hårfestet og på ryggen, for å få sminken til å se kunstig og maskeaktig ut, dette skal få mennene til å bli vare huden under sminken og ha en erotisk effekt.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc