Portrettintervju med megga på P4

Postet av Adam og Eva Jessheim den 18. Mar 2015

Har vært så heldig å få til et portrettintervju med "megga" og vertinnen for "kjærlighet uten grenser" på P4 med Lise Askvik. Ei strålende sterk dame som er ydmyk, samfunnsengasjert og liker å se bra ut.

Hva inspirerer deg i hverdagen?
* Etter at jeg hadde brystkreft og ble frisk av den har jeg lagt listen mye lavere for å la meg glede, more og inspirere. Lykken i livet er å ta til takke med tilfredshet. Og den som har vært alvorlig syk, lammet av cellegiftkvalme uten å vite om man skal overleve, kan få en ny mulighet til å bli mye mer takknemlig når det går bra. Det skjedde med meg og jeg opplever mer fryd og inspirasjon i livet mitt nå enn før jeg ble syk. Små ting i livet kjennes større nå enn før. Det er inspirerende! Også blir jeg inspirert av modige mennesker! Vi trenger mer mot, veldig mange av oss.

Du er jo ei fresh dame som ser fantastisk ut, hvor lang tid bruker du foran speilet på morgenen?
Haha, ja -jeg er ei jåle! Og det går fort et kvarter på badet om morgenen, noen ganger en halvtime. Men jeg har god tid nå som jeg har kveldssending på P4 med "Kjærlighet uten grenser" fra kl 21 til 01. Jeg sminket meg også hver dag jeg klarte å stå opp gjennom kreftbehandlingen, og da jeg mistet både hår, vipper og bryn brukte jeg parykker med fryd. Jeg skaffet meg 13 ulike hårfarger med alt fra grått til rosa hår, i ulike lengder. På den måten ble kreften til en litt morsommere opplevelse, jeg kunne slå meg løs og teste frisyrer og looks som jeg ellers aldri ville våget!
Nå er håret tilbake men jeg har beholdt det råkort på sidene med litt lengre hår oppå -og jeg elsker alle mulighetene den frisyren gir! Jeg kan ha det hengende ned, krøllet, oppsatt, i musefletter eller i hanekam! Også har jeg nettopp bleket meg helt lys igjen. Jeg fikk helt mørkt hår for første gang i livet da det kom tilbake etter kreften og det var moro med den forandringen. Nå er jeg mye modigere med håret mitt enn jeg var før. Da var det langt, lyst og kjedelig. Nå er det mer meg!

Du har jo forandret litt stil de siste årene av forskjellige årsaker, kan vi få en kommentar om forvandlingen din (se bilde) og har du funnet din stil nå, eller er du åpen for nye påfunn?
Jeg er åpen for mye nytt nå. For etter at jeg var skallet i et halvt år så finnes det ikke lengre noe som kan kalles bad hair day. Hver morgen når jeg våkner med håret på er en god dag!
Har du noen favoritt produkter du bar MÅ HA til hår og make-up, evt hva?
Jeg liker å prøve nye produkter, men med dette korte håret har jeg begynt å bruke noe jeg aldri brukte før: hårlakk! Det kan få en hvilken som helst frisyre til å holde koken gjennom dagen. Når jeg krøller og setter det opp er jeg imponert hvor godt det holder!

Hvordan vil du beskrive din egen klesstil?
Knegg...min mor som er sydame kaller meg "mer sjelden enn vakker" i klesstilen, og hun har nok rett i det! Jeg vil påstå at jeg har en ganske personlig stil. Jeg er glad i klare farger, heller ofte mot rødt, og jeg er glad i dramatikk og litt avagante, noen ganger ekstreme klær. Enten det heller mot glamour eller biker.

Påvirker det deg i hverdagen (hvordan) og være en av meggene som slenger med leppa på P4?
Ja, klart det gjør! Det forplikter jo å kalle seg ei megge, og det er ikke lett å holde på et dårlig rykte. Men det koster meg ikke mye å leve det ut, for jeg har dessverre sett og opplevd så mye urett mot våre hardtarbeidende helseansatte at jeg fyrer meg lett opp over den uretten, som også går ut over mange pasienter. Derfor har jeg nå skrevet boken "Helsesviket" sammen med 17 modige helseansatte. Jeg vokste opp med autoritetsangst. Nå er jeg fullstendig kvitt den og som journalist og megge ser jeg et stort behov for å kritisere mange av våre ansvarshavere som dessverre ikke ofte nok er lojale mot det folket de er satt til å tjene. Prestisje, egoisme, nepotisme og økonomiske hensyn vinner frem i mange tilfeller som ikke kommer frem i pressen. Når maktfolk beriker seg på hvermannsens bekostning blir jeg eitrende forbannet, og da er det befriende å være ei megge som både har anledning og lyst til å protestere.
Hvis du skulle sammenlignet deg med en internasjonal kjendis, hvem er det og hvorfor?
Tja...Byggmester Bob og hans optimistiske maskiner, kanskje? "Kan det fikses, KLART DET KAN!" Jeg har tro på at når mange nok står sammen i klare krav så vil endringer måtte komme. Derfor er det viktig i vårt demokrati at folk får god informasjon om hva som skjer og at vi tar standpunkt. Og at vi både riser og roser våre ledere når de fortjener det!

Hva er ditt livsmotto?
"Gjør det beste ut av det". Det holder som regel i massevis.


Tusen takk for at du tok deg tid til et lite portrettintervju, og vil ønske deg en super fantastisk vår og sommer.

Takk det samme til dere!

Klemmer

*****

Mvh
Erna Grøndahl


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc